Om oss i Vallentuna Scoutkår

Kåren

Vallentuna Scoutkår är en kår med cirka 200 medlemmar som håller till vid idrottsplatsen i Vallentuna kommun. Här har vi aktivitet måndag till torsdag vid vår scoutlokal Liljan. Ofta är det även aktivitet eller hajk även på helger. Vi har totalt 7 olika avdelningar från 8 år och uppåt, där majoriteten av våra scouter är mellan cirka 8 och 15 år gamla. En hel del fortsätter dock ändå upp i vuxen ålder där man antingen hjälper till på avdelningarna som ledare, eller engagerar sig i styrelsearbete eller på distrikts/riksnivå.

Hajker:

Förutom vanliga möten på vardagskvällar har vi så kallade hajker; Där vi ofta åker iväg någonstans, gör olika roliga aktiviteter och sover antingen i tält, vindskydd eller i stuga. Vanligtvis försöker man ha runt två hajker per termin, och ofta med något tema. Ibland är det paddlingen som gäller, och ibland gäller det att lära sig hantera kniv, yxa och såg. När sommaren sen kommer så åker vi iväg på ett längre sommarläger!

Sommarläger:

Sommarlägret brukar vara en uppskattad höjdpunkt på året, och det är även en viktig samlingspunkt för scoutkåren. Normalt sätt har vi vårt sommar läger i skiftet Juli/augusti, och då åker vi bort och bor i tält under en vecka och leverläger liv. Många av våra sommarläger har ofta ett tema, eller ett äventyr! Det har varit allt ifrån tidsresenärer till Harry Potter. Vissa år har vi våra egna kårläger, men ibland åker vi på sommarläger anordnande av distriktet. När man blir äldre som scout öppnar även möjligheten upp sig för att åka på både nationella läger, men även väldigt stora internationella läger runt om i världen.