För föräldrar

I Vallentuna Scoutkår finns det alltid behov av en massa hjälp, det kan vara att hjälpa till vid ett avdelningsmöte, att fixa något i eller kring lokalen, sy scouthalsdukar, skjutsa till eller från en hajk eller annan aktivitet. Kanske har du några kontakter som är användbara i vår verksamhet?

Ledare

Vi behöver alltid förstärkning med fler ledare som är beredda att leka, ha roligt och se barn och ungdomar utvecklas. Många tror att det är svårt, att det kräver speciella kunskaper, att man kanske måste ha varit scout sedan tidigare eller vara släkting till McGyver för att bli scoutledare. Inte!

Du behöver kunna ha roligt med barn och ungdomar! Och du gillar att vara ute!

Om du inte kan göra upp eld så kanske du kan sjunga en sång. Kan du inte sjunga en sång så kanske du kan sätta upp ett tält. Kan du inte sätta upp ett tält så kan du i alla fall sova i det! Vad du än är bra på så är du viktig för oss och scouterna.

Kontakta oss! Scouterna behöver dig och vi törs lova att du kommer få minst lika mycket tillbaka – det är oerhört givande att vara scoutledare!

PS: Du blir erbjuden alla möjliga bra kurser om du känner att du verkligen vill kunna tända en eld, sjunga en sång eller sätta upp ett tält!

Engagerad förälder

Känner du att scouting är rätt för dig? Men vill du inte ha åtagandet som ledare?

Eller så känner du bara för att hänga med oss ut i naturen, umgås med oss, barnen och ungdomarna och ha precis så roligt man bara kan ha i Scouterna!

Vi välkomnar all hjälp vi kan få och har upprättat en speciell sändlista för e-post. När tillfälle uppstår så skickar vi ett mail till sändlistan och frågar efter hjälp. Ju fler som finns på listan över personer vi kan be om hjälp av, desto snabbare blir det klart och de som finns på listan behöver inte göra mer än en eller ett par insatser per år för att det skall göra stor skillnad för kåren.