Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Ledare 39 år:

I början säger barnen att dom ”går på scouterna”. Men efter en termin ungefär så säger dom istället att dom ”är scouter”.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting. Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Klicka här för att anmäla dig till scouterna.

Är du mellan 8-9 år?

Idag har vi två stycken avdelningar för spårare, Vilddjuren möte på tisdagar, och Vindarna har möte på onsdagar. Här kan du läsa mer, och se hur du kan få kontakt med respektive avdelning. http://vallentunasck.scout.se/avdelningar/spararna/

Är du mellan 10-11 år?

Karin är avdelningsledare för upptäckarscouterna och avdelningen Fåglarna. Upptäckarna har möten på måndagar. Du kan nå ledarna på mail: upptackarna@vallentunascoutkar.se.

Alla kontaktuppgifter hittar du här.

Ladda ner